Flockblommig Växt

Flockblommig Växt

Flockblommig Växt: Har du någonsin gått en promenad och blivit fascinerad av naturens skönhet? Insåg du att varje växt du ser omkring dig tjänar ett specifikt syfte?

Precis som kryddorna eller grönsakerna du lägger i din favoriträtt, eller några örter i din medicin.

Flockblommig Växt
Flockblommig Växt

Flockblommig Växt, eller Flockblommande växter är en familj av växter med små blommor som växer i flockar. Det är också känt som Apiaceae eller Umbelliferae.

John Lindley var den första som beskrev familjen Apiaceae 1836. Namnet kommer från typsläktet Apium, som först användes av Plinius den äldre för en selleriliknande växt år 50 e.Kr.

Flockblommig Växt
Flockblommig Växt

Familjens alternativa namn, Umbelliferae, kommer från det faktum att blomställningen vanligtvis är i form av en sammansatt skärm.

Selleri, morot eller persilja är skärmväxter eller Apiaceae är en familj av främst aromatiska blommande växter uppkallade efter föräldrasläktet Apium. Morotssorter är dock de vanligaste ätbara rötterna i familjen.

Flockblommig Växt
Flockblommig Växt

Flockblommig Växt: Många medlemmar i denna familj odlas av olika anledningar. Kranrötter som är stora nog att äta produceras av palsternacka, morot och hamburgerpersilja.

Många arter producerar eteriska oljor i sina blad eller frukter, vilket resulterar i aromatiska örter med en distinkt smak. Persilja, koriander, culantro och dill är några exempel.

Apiaceae är en rik källa till sekundära metaboliter och kemikalier med medicinska och industriella tillämpningar.

Flockblommig Växt
Flockblommig Växt

Dill har använts i jordbruket som spirande hämmare, svampdödande medel och insektsmedel, medan kummin, som innehåller karvon, har använts som spirande hämmare, svampdödande medel och insektsmedel.

Fröna, som koriander, fänkål, spiskummin och kummin, kan användas i matlagning. Selleri har också antiinflammatoriska och antihypertensiva egenskaper och används för att behandla bronkit, hepatit, gastrointestinala infektioner och astma.

Flockblommig Växt

Dessutom är Hamburgpersilja en diuretikum, emmenagogisk, stimulerande, antimikrobiell och antioxidant krydda.

Flockblommig Växt: I allmänhet mår alla medlemmar i den här familjen bäst i en häftig trädgård; i själva verket, om jordarna är för varma, kanske de inte växer alls.

Blomställningen är familjens utmärkande kännetecken, med blommor nästan vanligtvis grupperade i terminala skärmar, som kan vara enkla eller vanligare sammansatta, och är ofta skärmformade cymes.

Blommorna är normalt perfekta (hermafroditiska) och aktinomorfa. Även om det kan finnas zygomorfa blomningar vidskärmkant, som morot (Daucus carota) och koriander, med kronblad av varierande storlek…

Flockblommig Växt
Flockblommig Växt

de som pekar utåt från skärmbilden större än de som pekar inåt. Det finns andromonecious, polygammonoecious och även tvåbosindivider.

Bladen är spiralformade, fjädrande, treformade eller sönderfallna, med en bred mantelbas och stipulära flänsar. Nästan varje extensivt odlad växt i denna familj anses vara en bra sällskapsväxt.

Flockblommig Växt
Flockblommig Växt

En anledning är att nyckelpigor, parasitgetingar och rovflugor, som konsumerar nektar samtidigt som de inte reproducerar sig, föredrar de små blommorna samlade till skärmar. De förgriper sig sedan på skadeinsekter som har tagit sin bostad på omgivande växter.

Flockblommig växt: Dessa växter är exempel på levande organismer som vi kan observera i vår miljö och som har ett betydande värde. Människor bör vårda den unika den ger och bevara den.

Eftersom miljön är vårt hem måste vi ta hand om den snarare än att missbruka den. När vi skyddar miljön räddar vi vår generation!