air up water bottle

Air Up Water Bottle

Air Up Water Bottle: Det är sant att tungan läser varje smakbit som vi stoppar i våra munnar, men näsan har sin speciella kraft, som avkodar smaken av vad vi äter i våra hjärnor.

Det är vad vi kallar retronasal lukt, det är det vetenskapliga namnet för att upptäcka lukter genom munnen

air up water bottle
air up water bottle

Air Up Water Bottle: Dofterna går genom halsen till luktcentret i näsan, där de omvandlas till smak av hjärnan. Är det inte anmärkningsvärt?

Lukter står för 80 % av smakuppfattningen. Som ett resultat utför din näsa nästan allt som kommer att leda till en stor mun senare. Det är vad Air Up Bottles gör!

air up water bottle

Air Up Water Bottle: Möt hjärnan bakom denna illaluktande idé

Air Up är en avancerad teknik som endast använder luft för att smaksätta vatten. Den nya produkten, unik i världen, har funnits på marknaden sedan början av augusti tack vare investerare som Frank Thelen och Ralf Dümmel.

Lena Jüngst och Tim Jäger var de första att utforska idén, och originalteamet består för närvarande av Jannis Koppitz, Simon Nüesch och Fabian Schlang.

air up water bottle
air up water bottle

Det luktar gott, vad är det med Air Up?

Air Up Water Bottle har utvecklat en ny dryckesteknologi. För att göra detta använder Air Up-flaskan en teknik som kallas retronasal olfaction.

air up water bottle

Air Up Water Bottle: Flaskan tillför doftande luft till vattnet medan du dricker tack vare de utbytbara luftkapslarna. Vid förtäring separeras lukten från vattnet och återvänder till luktområdet, där den upplevs som en smak.