Bark I Bröd

Du har säkert hört talas om surdegsbröd tidigare, men visste du att tallbark är en viktig ingrediens i denna typ av bröd? Bark I Bröd: Tallbark är det yttre höljet på en tall. Den består mestadels av en klibbig kåda som kan användas för att behandla olika åkommor och sjukdomar.Tallbark finns vanligen på den övre delen av en tall och innehåller massor av viktiga vitaminer och mineraler som behövs för växternas tillväxt. Den är också rik på enzymer, kolhydrater, fetter, proteiner och lignin. När vi bakar vårt bröd av tallbark bakar vi faktiskt det lignocellulosa kolhydratmaterial som utgör tallens yttersta lager. Så vad exakt har detta att göra med att göra läckra surdegsbröd? Läs mer för att ta reda på det!

bark i bröd
bark i bröd

Bark I Bröd: Vad är surdegsbröd?

Surdegsbröd tillverkas av en blandning av mjöl och vatten. Mjölet är surt eftersom det är naturligt fermenterat med hjälp av bakterier. De bakterier som används för detta bröd är lactobaciller, som finns i människans tarm. Den här typen av bröd har en naturlig låg halt av gluten, vilket gör det mycket lättsmält. Surdegsbröd skiljer sig från andra typer av bröd genom att det inte görs med jäst. Surdegsbröd är mer näringsrikt eftersom du får vitaminer och mineraler från bakterierna och inte från jästen. Sourdou är också mer näringsrikt eftersom jäst inte används.Surdegsbröd fermenteras vanligtvis i ett par dagar, men du kan också köpa det redan fermenterat på det sättet. Ju längre jäsningsprocessen är, desto näringsrikare blir ditt bröd. Det finns många recept där ute, men det bästa surdegsbrödsreceptet är en hemlighet!

bark i bröd
bark i bröd

Hur man gör surdegsbröd av tallbark

Surdegsbröd görs av en blandning av mjöl och vatten. Mjölet är surt eftersom det är naturligt fermenterat med hjälp av bakterier. Den bakterie som används till det här brödet är laktobaciller, som finns i människans tarm. Den här typen av bröd har en naturlig låg halt av gluten, vilket gör det mycket lättsmält. Surdegsbröd skiljer sig från andra typer av bröd genom att det inte görs med jäst. Surdegsbröd är mer näringsrikt eftersom du får vitaminer och mineraler från bakterierna och inte från jästen. Sourdou är också mer näringsrikt eftersom jäst inte används. Vad du behöver För surdegsbröd behöver du en startmassa. Du kan köpa en starter på nätet eller göra en genom att blanda mjöl på vatten. Du behöver en stor blandningsskål, en träsked, en ostduk, en termometer och en stor skål. Starten Du måste först göra en startmassa av mjöl och vatten. Blanda mjöl och vatten i en stor blandningsskål tills det bildar en pasta. Täck skålen med en duk och ställ den någonstans där det är varmt, vid cirka 32 grader Fahrenheit. Detta är den idealiska temperaturen för att göra startmassa. Du kan också använda en termosflaska. Kulturen När din startmassa är klar överför du den till den stora skålen med mjöl- och vattenblandningen. Detta kommer att vara din kultur för att göra framtida surdegsbröd.

Fördelar med surdegsbröd

bark i bröd
bark i bröd

– Surdegsbröd är naturligt näringsrikt. Det har också en låg glutenhalt, vilket gör det lättare att smälta.- Surdegsbröd är också mycket hälsosamt för dig. Det är mycket rikt på mjölksyrabakterier, som är goda bakterier.- Surdegsbröd har också goda probiotiska egenskaper, vilket gör det till en bra källa till hälsosamma bakterier.- Surdegsbröd är lätt att göra och håller längre än färskt bröd. Om du vill kan du frysa in brödet och tina upp det en dag senare.- Surdegsbröd kräver ingen jäst. Jäst tillsätts till brödet efter att det har bakats, men i surdegsbröd smälter jästen sockret i mjölet och skapar näringsrika vitaminer, mineraler och enzymer.

Metoder för att göra bröd av tallbark

bark i bröd

Du kan göra surdegsbröd av tallbark genom att följa en av dessa enkla metoder.- Blanda tallbark med vatten och en liten mängd mjöl. Se till att mjölet du använder har ett högt innehåll av protein och fett, eftersom detta ger näring åt bakterierna. Låt blandningen jäsa i minst 24 timmar.- Blanda tallbark med vatten och en liten mängd mjöl. Se till att mjölet du använder har ett högt innehåll av protein och fett, eftersom detta ger näring åt bakterierna. Låt jäsa i minst 24 timmar.- Blanda tallbark med vatten, en liten mängd surdegssyra och mjöl. Låt blandningen jäsa i minst 24 timmar.- Blanda tallbark med vatten, en liten mängd surdegsstart och mjöl. Tillsätt sedan salt, honung eller agavesirap och låt jäsa i minst 24 timmar.- Blanda tallbark med vatten, en liten mängd surdegsstart och mjöl. Tillsätt några örter som sesamfrön eller fänkål och låt det jäsa i minst 24 timmar.

Bark I Bröd: Slutord

bark i bröd
bark i bröd

Bark I Bröd en typ av bröd i Skandinavien. Under medeltiden var tallbarksbröd en lyxvara och folk knep ofta brödet ur tallbarksträd. Folket skulle binda en sten till trädet och sedan klättra upp och skära av barken från trädet.Tallbarkbrödet användes för att mata människor som var sjuka eller sårade under krigstid.I dag kan man fortfarande göra den här typen av bröd genom att binda en sten till en tall och sedan klättra upp och skära av barken. Stenen ska vara bunden till trädet så att den inte faller ner.

Slutsats

Bark I Bröd: Med rätt recept och rätt ingredienser kan du göra fantastiskt surdegsbröd av tallbark. Du kan till och med göra ett slutordbröd genom att binda en sten till en tall och sedan klättra upp och skära av barken.