Beck Mannen Utan Ansikte

Beck Mannen Utan Ansikte: Om du är från Sverige och har en sak för rättsmedicinsk spänning, drama och action kommer du inte att missa Beck.

beck mannen utan ansikte
beck mannen utan ansikte

Beck Mannen Utan Ansikte: Vem är Beck?

Beck är en svensk kriminaldramaserie med Peter Haber i huvudrollen som titelfiguren, baserad på karaktärer från Maj Sjöwall och Per Wahlöös böcker. Hittills har 42 avsnitt spelats in, med alla avsnitt som börjar med den femte säsongen som visas på C More. De fyra första säsongerna publicerades på DVD, med ett litet antal avsnitt som samtidigt släpps teatraliskt samtidigt.

beck mannen utan ansikte
beck mannen utan ansikte

Beck Mannen Utan Ansikte: Vem spelar Beck?

Det är Peter Alexander Haber, en svensk skådespelare som föddes den 12 december 1952 som spelar Beck. Han nominerades till bästa skådespelare vid 29: e Guldbagge Awards för sitt arbete i Sunes sommar. Habers mest kända framträdanden är Rudolf i Sune-serien, Carl Hamilton i Fiendens fiende (Enemy’s Enemy) och Martin Beck i den eponymiska filmserien från 1997 till 2021.

beck mannen utan ansikte
beck mannen utan ansikte

Beck Mannen Utan Ansikte: Rolf Börjlind skrev hela den första serien, medan Rolf och Cilla Börjlind samarbetade om några avsnitt i serie två, tre och fyra.

beck mannen utan ansikte
beck mannen utan ansikte

Beck Mannen Utan Ansikte: Säsong 2 (2001-2002) av Beck Polismördare, maffiabossar och dolda identiteter. Margareta Oberg, den nya chefen, introduceras under andra säsongen. Lena Klingström har lämnat, och unga Alice Levander har tagit hennes plats, lämnar Gunvald för att hantera situationen. Ett av de mest avskyvärda avsnittet av säsong två är: “Mannen Utan Ansikte”, med en förhörande beskrivning, “Två nattliga hundvandrare hittar den tredje kroppens död i skogen. Hans ansikte har skurits av. Kan den döde mannens jobb som inbrottslarmsförsäljare ha haft något att göra med hans hemska död? “

beck mannen utan ansikte

Beck Mannen Utan Ansikte: Jorgen Beckman, en larmsystemsförsäljare, knivhöggs till döds på en vanlig hundpromenad, och när mordgruppen kommer, Gunvald Larsson hävdar att killen inte bara blev rånad från sitt liv utan också fick köttet rivet av ansiktet på mordplatsen. Dagen före djurmordet knackade en utlänning på parets dörr, enligt häpen fru. En koppling till en gift dam avslöjas samtidigt i offrets elektroniska journal. de upptäcker att hans ansikte saknas.

beck mannen utan ansikte
beck mannen utan ansikte

Beck Mannen Utan Ansikte: Stina Ekblad skildrar den efterlämnade änkan som påminner om ett telefonsamtal och ett besök av en utlänning strax före mordet. Under hans hemmakall,
det blir snabbt uppenbart att hennes make hade relationer med många kunder. En sådan kvinna är uppenbarligen bedrövad och hennes pakistanska make undersöks mot bakgrund av karo-kari hedersmord, som är vanliga i hans hemstad.

beck mannen utan ansikte
beck mannen utan ansikte

Beck Mannen Utan Ansikte: Vad är Karo-Kari?

Karo-kari är en sammansatt fras som bokstavligen betyder “svart man” (Karo) och “svart kvinna” (Kari), och används som en metafor för äktenskapsbrott och äktenskapsbrott i pakistansk kultur. Manliga familjemedlemmar får självtillåten ursäkt för att döda henne och den medanklagade Karo för att återställa familjens ära efter att ha klassats som en Kari, trots att huvuddelen avoffren är kvinnor och mördarna är män.

Beck Mannen Utan Ansikte: Det här avsnittet av Beck gör verkligen att vi möter det faktum att äktenskapsbrott kan leda till ett allvarligt slut.