Arvingarna Föräldrar

Arvingarna Föräldrar: Vem skulle inte känna igen Arvingarna? De är “ättlingar” till stora dansbandskändisar genom tiderna! Låt oss få veta mer om Arvingarna och var de fick sina DNA från …

arvingarna föräldrar
arvingarna föräldrar

Arvingarna är ett svenskt dansband som började 1989. Dansband är ett svenskt namn på ett band som framför dansbandsmusik (“dansbandsmusik”). Dansbandsmusik utförs ofta i par. Denna kategori innehåller ofta jitterbug- och foxtrotmusik. Swing, schlager, country, jazz och rock är de främsta influenserna på musiken. Arvingarna var tidigare ett heavy metal -band, men de hade inte mycket framgång.

Bandets namn (“Arvingarna”) refererar till medlemmarnas föräldrar, som också var inblandade i dansband som Streaplers och Flamingo Quintet.

Arvingarna Föräldrar:

arvingarna föräldrar
arvingarna föräldrar


Streaplers är en svensk musikgrupp som började som en popgrupp i Kungälv 1959 och så småningom utvecklades till ett dansband. Gert Lengstrand (sång), Bjarne Lundquist, Göran Liljeblad, Hkan Liljeblad och Lars Larsson var de ursprungliga medlemmarna.

arvingarna föräldrar
arvingarna föräldrar

Flamingokvintetten är ett svenskt dansband som grundades 1960 i Partille. Hasse Carlsson (sång och rytmgitarr), Dennis Janebrink (basgitarr), Stefan Kardebratt (tangentbord), Douglas Möller (huvudgitarr) och Ulf Georgsson (huvudgitarr) är medlemmar i bandet (trummor).

Arvingarna består av: Casper Janebrink, Tommy Carlsson, Kim Carlsson och Lars “Lasseman” Larsson.

arvingarna föräldrar
arvingarna föräldrar

Arvingarna är ett av Sveriges mest populära band, med 19 album som publicerats, ett 20 -tal singlar på Sveriges topp 40, guld- och platinautmärkelser och tre Grammy -segrar.
Arvingarna framför en typ av dansbandsmusik som påverkas av pop- och rockmusik, och har kallats ett pojkband.

Arvingarna Föräldrar: Dennis Janebrink, Caspers pappa, är medlem i Flamingo Quintet, ett känt dansband. Hans far spelade bas.

arvingarna föräldrar
arvingarna föräldrar

Arvingarna Föräldrar: Tommy Carlsson och Kim Carlsson är bröder, deras pappa, Hasse Carlsson, är medlem i Flamingokvintetten. Hans far var sång och gitarr.

arvingarna föräldrar
arvingarna föräldrar

Arvingarna Föräldrar: Lars “Lasseman” Larsson är son till Lasse Larsson, en tidigare keyboardist i Streaplers. Hans far ersattes av hans kusin Anders Larsson efter att hans far dog i cancer.

arvingarna föräldrar
arvingarna föräldrar

Senaste från Arvingarna:

Arvingarna har skapat musik tillsammans i över 30 år. Livet har också utvecklats genom åren. Alla fyra har nu barn och familjer, vilket innebär att arbete och den privata sektorn inte längre är anslutna. De har nyligen deltagit i Melodifestivalen 2021. Deras låtpost fick titeln: “Tänker inte alls gå hem”

arvingarna föräldrar
arvingarna föräldrar

Melodifestivalen 2021 var den 61: e upplagan av Sveriges Melodifestivalen musiktävling. Sveriges Television (SVT) organiserade tävlingen, som pågick i sex veckor mellan den 6 februari och den 13 mars 2021. På grund av covid-19-epidemin hölls alla konserterna i denna upplaga på Annexet i Stockholm, utan publik. Arvingarna placerade sig femma i semifinal 1 i Melodifestivalen 2021 och placerade sig 12: a i sista omgången.

arvingarna föräldrar

Arvingarna Föräldrar: En av de mest uppfriskande upplevelserna i Arvingarna var när de uppträdde på nya Hotel City Gävle med sina pappor som firade dansbandets 50 -årsjubileum. Ett av de kommande evenemangen att se fram emot är att Flamingokvintettens 60 -årsjubileum kommer att äga rum i april 2022. Streaplers firade också sitt 60 -årsjubileum i september 2019.

arvingarna föräldrar
arvingarna föräldrar

Säkert rinner Arvingarnas musik och spår från deras fars blod. Och det är musiken från deras familjer som har markerat deras intresse för musik. Ser fram emot deras nästa generation, vem vet?

Related posts: