ebba årsjö föräldrar

Ebba Årsjö Föräldrar

Ebba Årsjö, född 12 januari 2001, i Oskarshamn, är en svensk alpin skidåkare som tävlar i parasport. Hon tävlar för klubben Vemdalens IF Alpina. Årsjö tävlar i LW4-klassen där Årsjön växte upp i Norrköping och började åka alpint vid sex års ålder.

ebba årsjö föräldrar
ebba årsjö föräldrar

Hon gick på skidgymnasiet i Östersund och tävlade fram till 18 års ålder på lika villkor med andra även om hon har en funktionsvariation. Ebba Årsjö Föräldrar: Årsjö föddes med Klippel-Trénaunays syndrom, vilket innebär att hennes högra ben inte har kunnat bilda muskler i samma utsträckning som det friska vänstra benet, att benet saknar ett lager hud och att hon saknar trampdyna.

ebba årsjö föräldrar
ebba årsjö föräldrar

Trots att hon inte är öppen för sina föräldrar och familj är de ursprungligen från Norrköping. De har bott i sin lägenhet i 10 år. Ebba Årsjö Föräldrar: De tillbringade många semestrar i Vemdalen, familjen Arsjo älskade att vara där så föräldrarna flyttade officiellt dit.

Ebba rsjö har tagit beslutet att dölja att hon har haft en funktionsnedsättning under hela sitt liv. Hon har tränat och tävlat med Sveriges främsta alpina idrottare och har länge betraktats som en av landets mest lovande idrottare. Men vid 17 års ålder konfronterades jag med sanningen.

ebba årsjö föräldrar

”Jag kunde inte tävla längre. Det var en faktor som gjorde för stor skillnad. Mitt högra ben är betydligt mindre starkt än mitt vänstra. Om jag gör 10 benböjningar med mitt vänstra ben, enligt Ebba Arsjo, kommer jag bara att kunna göra en med mitt högra ben.”

Ebba Årsjö Föräldrar: Hon trodde att det skulle skrämma bort hennes följare. Istället blev det succé.

ebba årsjö föräldrar
ebba årsjö föräldrar

Aldrig tidigare har så många gillat och kommenterat ett Instagram-inlägg från Ebba Årsjö, 21, som när hon visade upp sitt högra ben för första gången.

– Jag tyckte det såg läskigt och lite ovanligt ut, säger hon till Sportbladet.

ebba årsjö föräldrar
ebba årsjö föräldrar