jan guillou förmögenhet

Jan Guillou Förmögenhet

Jan Guillou är en fransk-svensk journalist och författare välkänd för sina historiska facklitteratur och spionromaner. Guillou började arbeta som journalist efter avslutad utbildning. Han skapade omedelbart ett rykte för sin djupgående rapportering och sin trogna politiska och sociala övertygelser. Han skriver en krönika för den svenska kvällstidningen Aftonbladet, som håller honom sysselsatt med journalistik.

jan guillou förmögenhet
jan guillou förmögenhet

Jan Guillou Förmögenhet: Hans verk inkluderar en trilogi av historiska skönlitterära romaner om en tempelriddare vid namn Arn Magnusson och en serie spionromaner om en spion vid namn Carl Hamilton. Hans Carl Hamilton-serie anpassades till filmer för en lokal publik vid flera tillfällen, med Stellan Skarsgard i huvudrollen. Fler än tjugo språk har fått hans böcker översatta. Han är ordförande i Piratförlaget, ett av Sveriges största förlag.

jan guillou förmögenhet
jan guillou förmögenhet

Jan Guillou Förmögenhet: Han är inte bara författare utan också programledare. Han var värd för flera tv-program som Magazinet, Rekordmagazinet och Grabbarna p. Fagerhult. Guillou blev berömmelse efter att han och Peter Bratt avslöjade en svensk spionbyrå känd som Informationsbyrn, eller “Informationsbyrån”, i en serie artiklar.

jan guillou förmögenhet

Denna uppenbarelse utlöste “IB-krisen”, en betydande inrikespolitisk kontrovers. Jan Guillou hade också anklagats för att vara spion för Sovjetunionen och fick betalt, vilket ledde till ytterligare en kontrovers för honom.

jan guillou förmögenhet
jan guillou förmögenhet

Det fanns ingen bekräftad information om Jan Guillou nettovärde. Jan Guillou Förmögenhet: Jan Guillou bär på en hel del kontroverser med sig vilket gör honom och hans verk ännu mer intressanta!