jobba hemifrån stockholm

Jobba Hemifrån Stockholm

Det blir allt vanligare att arbeta hemifrån, särskilt bland millennials. Varför slösa tid på att pendla när man kan arbeta? Om du funderar på att flytta till Stockholm och hoppas kunna arbeta hemifrån där som digital nomad är det värt att ta med detta i dina planer. Många möjligheter till distansarbete kräver att du befinner dig på en viss plats eller har ett visst medborgarskap, men det betyder inte att det inte går att göra. Jobba Hemifrån Stockholm: Låt oss ta en titt på hur du kan arbeta hemifrån när du bor i Stockholm.

jobba hemifrån stockholm
jobba hemifrån stockholm

Vad du behöver för att arbeta hemifrån i Stockholm

I de flesta fall behöver du ett svenskt arbetstillstånd för att arbeta hemifrån i Stockholm. Det finns dock några få undantag, till exempel om du är gift med en svensk medborgare. Det är värt att notera att om du planerar att arbeta på distans och har ett barn kan det vara mycket svårt att få ett arbetstillstånd.När du arbetar hemifrån i Stockholm behöver du troligen också ett särskilt utrymme som du kan kalla kontor. Du behöver inte gå ut och köpa ett enormt skrivbord, men du vill ha en lugn plats där du kan fokusera utan att bli distraherad.Att arbeta hemifrån kräver också snabbt internet. När du arbetar på distans måste du ha en stark internetuppkoppling och tillförlitlig tillgång för att ladda upp ditt arbete.

Jobba Hemifrån Stockholm
jobba hemifrån stockholm

Att arbeta från ett kontor i Stockholm

Om du ännu inte har något arbetstillstånd och planerar att arbeta från ett kontor finns det några saker du kan göra. Om det är möjligt, försök att få ett co-working space. Co-working spaces har ofta flexibla arbetstider och är ett bra sätt att träffa människor inom tech- och startup-scenen. Om det inte finns något co-working space i Stockholm kan du försöka hitta ett delat kontor. Du kommer att vara tillsammans med andra människor som också arbetar på distans, vilket kan vara bra för din produktivitet. Du kan också arbeta från ett kafé eller ett annat offentligt utrymme. Att arbeta från kaféer kan vara bra för produktiviteten, och du kan också träffa människor i Stockholm.Det är viktigt att notera att vissa co-working spaces, särskilt i Sverige, kan ha en majoritet av svenskar som arbetar där. Detta kan vara bra, men du kanske också vill försöka hitta en mer diversifierad miljö.

Jobba Hemifrån Stockholm: Arbeta på distans som digital nomad i Stockholm

jobba hemifrån stockholm
jobba hemifrån stockholm

Det finns några branscher där du kan arbeta på distans oavsett ditt medborgarskap. Jobba Hemifrån Stockholm: Det finns också några företag som specifikt anställer distansarbetare.Några av dessa företag:- Avocad – Försäljning och marknadsföring.- Hacer – Ingenjörer med fullstack-teknik.- Jobspotting – Försäljning och marknadsföring.- Peoplenbox – Programvaruingenjörer.- Remote Year – Ingenjörer med fullständig uppbyggnad.- Topdeck – Ingenjörer med fullständig stapelhantering.Om du letar efter arbete på distans och vill arbeta från Stockholm kan du överväga att söka offshore-jobb. Ett offshore-jobb är ett jobb som läggs ut på entreprenad i ett annat land. Det finns företag som specifikt anställer distansarbetare för offshore-jobb.- Crossover – Fullstack-ingenjör.- Ethoslabs – Full-stack ingenjör.- Outsourcely – Fullstackingenjör.- Zoomout Labs – ingenjör med full stack-kapacitet.

Fjärrjobb för digitala nomader i Stockholm

Om du arbetar på distans i Stockholm kan du fundera på att hitta ett arbete som är mer reseorienterat. Det finns många företag som specifikt anställer distansarbetare som vill resa.- Cabin – Marknadsföring.- GoLite – Marknadsföring.- GoGo Squeeze – Marknadsföring.- HopScotch – Marknadsföring.- Hony – Marknadsföring.- The Grommet – Marknadsföring.Om du vill hitta ett distansjobb som gör att du kan resa till Stockholm kan du söka distansjobb efter stad.- Remote.co – Du kan till exempel söka efter distansförsäljningsjobb i Stockholm.

jobba hemifrån stockholm
jobba hemifrån stockholm

Jobba Hemifrån Stockholm: Det viktigaste att ta med sig

Om du arbetar på distans och inte har ett svenskt arbetstillstånd kan du få svårt att hitta ett lämpligt arbete. Om så är fallet kan du överväga att starta ett eget företag. Att äga ett eget företag kan vara riskabelt, men det är värt att överväga om du inte kan hitta ett lämpligt arbete på distans. Du kan läsa mer om att starta ett företag på distans i Stockholm på avsnittet Distansarbete i den här guiden.Om du vill hitta distansarbete i någon stad bör du börja med att göra frågeformuläret om distansarbete från Remote.co. Då kan du se vilken typ av arbete som finns tillgängligt i olika städer och hitta distansjobb för digitala nomader i Stockholm.Du bör också se till att registrera dig på webbplatser som Upwork, RemoteOK och Hubstaff Talent för att komma i kontakt med potentiella distansarbetsgivare.

Slutsats

Jobba Hemifrån Stockholm: Att arbeta hemifrån kan vara ett bra alternativ för många. Du måste dock vara berättigad till ett arbetstillstånd och ha pålitligt internet. Om du kan uppfylla dessa kriterier har du goda möjligheter att arbeta hemifrån i Stockholm.Om du vill arbeta på distans är det en bra idé att leta efter reseorienterade distansjobb. Om du inte kan hitta distansarbete i Stockholm kan du också överväga att starta ett eget digitalt nomadföretag. Detta är bara några sätt du kan arbeta hemifrån i Stockholm som digital nomad.