Kinesisk Hundras

Kinesisk Hundras: Människans bästa vän är en hund, och om du är en hundälskare känner du förmodligen din hundkompis bättre än någon annan på planeten!

Det finns många skäl att vara en hundälskare, med tanke på de många olika typerna av hundar och de otroliga saker som dessa djur kan utföra.

Kinesisk Hundras

Kinesisk Hundras är kända för att ha omfattande historier, men det är värt att nämna att, trots sitt ursprung i Kina, anses inte alla raser vara kinesiska.

Det finns dock skillnader mellan dessa Kinesisk Hundras, och det är viktigt att förstå dessa skillnader innan du bestämmer vilken du ska ta hem som din nya familjemedlem.

Nedan följer några av de bäst identifierade Kinesisk Hundras:

  1. Shar Pei
Kinesisk Hundras
Kinesisk Hundras

Sedan kinesiska bönder utvecklade rasen betraktas Shar-Pei ofta som en hund för den vanliga mannen. Dessa hundar har alltid bott med sina mänskliga familjer och tagit en aktiv roll i deras aktiviteter.

  1. Shih Tzu
Kinesisk Hundras
Kinesisk Hundras

En Shih Tzu backar vanligtvis aldrig framför människor eller andra hundar. Ändå kan du lita på din följeslagare för att bekanta sig med de flesta av stadsdelens invånare. Du kommer aldrig att slappna av om du skaffar en Shih Tzu eftersom det kräver avsevärt pälsunderhåll.

  1. Pekingese
Kinesisk Hundras
Kinesisk Hundras

Pekingeserna är en lojal kompis och en underbar familjehund. Det är enkelt att lära sig och smart, men det kräver närvaro av en kompetent gruppledare som förstår hur man sätter gränser. En av de mest förtjusande egenskaperna hos pekingeserna är dess tro på dess oövervinnerlighet, vilket naturligtvis kan leda till svårigheter.

  1. Chow Chow
Kinesisk Hundras
Kinesisk Hundras

En Chow Chow är en tyst, oberoende och reserverad hund. Om du förväntar dig att en hund ska följa alla dina kommandon är en Chow Chow förmodligen inte rasen för dig.

  1. Pug
Kinesisk Hundras
Kinesisk Hundras

Du måste betrakta din pugs vikt som mamma eller pappa och se till att den inte blir för tung. Pugs gillar att leka och springa i skogen, men inget slår att äta, och ingen ras är lika utmanande att vägra som en pugs.

  1. Kinesisk Crested Hund
Kinesisk Hundras
Kinesisk Hundras

Som tidigare sagt är den kinesiska vapenhunden en mycket uppskattande utställningshund som också är extremt bra i fristil och smidighet. När det gäller bruks- och lydnadstester har rasen också visat sig. Eftersom den är fredlig, harmonisk och vänlig är den också en bra sällskapshund.

  1. Kunming Langgou

En Kunming Langgou kan växa till att bli enorm, och eftersom det är en vargblandning kommer den inte att göra sitt bästa för att glädja dig som de flesta andra hundar. Även om det i allmänhet är reserverat, anser vissa att hybriden kan fungera som en sällskapshund förutsatt att du är beredd att ägna mycket tid och ansträngning för att umgås.

  1. Chongqing Hund
Kinesisk Hundras
Kinesisk Hundras

Chongqing -hunden är en sällsynt och kraftfullt byggd kinesisk ras som kallas efter rasens födelseort. Hunden kan jaga, har skyddande instinkter och är orädd och trogen.

Det finns verkligen ett stort utbud av Kinesisk Hundras, men de har en sak gemensamt: bedårande följeslagare!

Så, har du tippat på att köpa en? Om du inte är säker på vilken typ av hund du vill föda upp, undersök noggrant alla rasers egenskaper först istället för att bara titta på deras fysiska utseende. Ha ett bra val!