Alexander Ernstberger Fru

alexander ernstberger fru
alexander ernstberger fru

Alexander Ernstberger Fru: Allras vd Alexander Ernstberger, 35, dömdes av hovrätten till sex års fängelse den 23 juli 2021. Åklagaren Thomas Hertz jagar Alexander Ernstberger fru, Tina Elisabet Ernstberger, 42 som nu misstänks för ett brott eftersom hälften av den lyxiga villa där paret bodde tilldelades hennes ägande.

Denna villa som de köpte 2016 kallades för Sveriges dyraste villa. Ernstbergarna anklagades för att ha betalat 50 miljoner kronor (SEK) på 250 kvadratmeter med havsutsikt över Lidingö och levt som en lyx på bekostnad av pensionssparande.

alexander ernstberger fru
alexander ernstberger fru

Alexander Ernstberger Fru: Tina Elisabet Ernstberger är kandidatexamen i ekonomi och redovisning vid Mälardalens högskola. Hon har blivit ekonomichef i olika företag i Sverige som Grayling (2008-2011); Newsec (2011-2012); Allra (2012-2018), Metro Sverige (2017-2018) och IPG Mediabrands (2018-2021).

Alexander Ernstberger Fru: Om Allra

alexander ernstberger fru
alexander ernstberger fru

Allra är ett svenskt finansbolag, som grundades 2008 under namnet Svensk Fondservice och erbjuder finansiella tjänster till privatpersoner, inklusive pensioner, försäkringar, lån och sparande. 2013 kritiserades företaget av Konsumentombudsmannen (KO), som krävde att fondtjänsten ändrade sina aggressiva säljmetoder. Samma år bytte det namn till Allra.

Under 2017 arresterades ett antal av dess representanter och grundare som misstänkta för brott som begåtts i verksamheten. Pensionsmyndigheten stoppade alla nya investeringar i Allras fonder i premiepensionssystemet efter upprepade klagomål från sparare som ledde till att stora belopp som tillhör företaget och dess representanter beslagtogs. Deloitte, ett revisionsföretag som granskade företagets räkenskaper 2016, rapporterade också Allra till Miljöbrottsverket.

alexander ernstberger fru
alexander ernstberger fru

Den 1 oktober 2018 väcktes åtal mot fyra personer, inklusive Allras vd, Alexander Ernstberger; David Persson Rothman, medgrundare av Allra och hans föregångare Svensk Fondservice; Olle Marcusson, ansvarig för Allras försäljning i Luxemburg och Johan Bergsgård, tidigare chef Allra. Åtalet gäller allvarliga mutor, allvarlig otrohet mot huvudmannen, medhjälp till sådant brott, allvarlig penningtvätt och grovt bokföringsbrott.

Huvudförhandlingen hölls i Stockholms tingsrätt mellan oktober och december 2019. Alla fyra som misstänktes för brott friades i tingsrätten. I juli 2021 dömdes fyra av företagets tidigare representanter igen i hovrätten, bland annat för mutor och otrohet mot huvudmannen. Alexander Ernstberger dömdes till sex års fängelse och tio års affärsförbud.

Miljöbrottsverket, Kronofogdemyndigheten och Pensionsmyndigheten försöker nu säkra så mycket tillgångar som finns tillgängliga från Allra -topparna för att täcka den anknytning som finns mot de dömda männen.

Alexander Ernstberger Fru: Miljöbrottsverket har lämnat in en bifogad ansökan till Stockholms tingsrätt som visar att Alexander Ernstbergers fru faktiskt kommer att åtalas för hennes del av överföringarna, som Expressen var den första att rapportera om.

Alexander Ernstberger Fru: Åklagare Thomas Hertz har klassificerat brottet som medhjälp till grovt tjänstefel mot en borgenär och inte som ett penningtvättsbrott. Brotten är liknande och högsta straffet för grova brott är i båda fallen sex års fängelse.

alexander ernstberger fru
alexander ernstberger fru

Alexander Ernstberger Fru: Tina Ernstberger dök upp i Stockholme Distirct Court med försvarsadvokat Jens Liif. Atty. Liif förklarade: “Vi bestrider brott, hon har inte agerat med någon elak uppsåt eller kriminell plan som åklagaren hävdar”.

Det rapporteras att Tina är gravid och snart kommer att föda sitt barn. Men hur kan hon bära dessa för mycket av denna börda-hans man och henne som misstänks och hennes barns framtid står på spel