Bianca Ingrosso

Bianca Ingrosso

Bianca Ingrosso: Bianca Melina Elisabeth Wahlgren Ingrosso, bättre känd som Bianca Ingrosso, är en svensk sångare, entreprenör, social mediainfluencer och videobloggare.

Bianca Ingrosso
Bianca Ingrosso

Den 30 december 1994 föddes hon i Stockholm, Sverige, och hennes familj är välkänd inom underhållningssektorn, särskilt inom musik, dans och skådespel. Emilio Ingrosso och Pernilla Wahlgren är hennes föräldrar.

Bianca har ytterligare två syskon, Oliver och Benjamin, som arbetar i samma bransch. Sebastian Ingrosso, en svensk DJ och skivproducent som är medlem i Swedish House Mafia, var också släkt med henne.

Bianca Ingrosso
Bianca Ingrosso

Hon är barnbarnet till den svenska skådespelerskan Christina Schollin, den mest kända publiken över hela världen för sina roller i filmer som Dear John, Song of Norway, och Ingmar Bergmans Fanny och Alexander.

Bianca Ingrosso: Hennes karriär började 2006 när hon tävlade i sångtävlingen Junior Eurovision Song Contest. Hon sjöng “Kan det bli vi TVA” med sin vän Malin Eriksson, som blev tvåa i den stora finalen.

Bianca Ingrosso
Bianca Ingrosso

Efter ett år spelades Bianca som Louisa von Trapp i 2007 års musikaliska produktion av “The Sound of Music” på Göta Lejon Theatre. Det är en musikalisk lek baserad på sanna händelser som anses vara en av de största musikaliska framgångarna i filmhistorien.

Nästa år medverkade hon i den Astrid Lindgren-inspirerade musikalen “Hugged Me So Many Songs”, tillsammans med sin musikartistbror Benjamin Ingrosso. Linus Wahlgren, en välkänd svensk regissör och artist, styrde musikshowen.

Bianca Ingrosso
Bianca Ingrosso

Astrid Anna Emilia Lindgren var en svensk romanförfattare och manusförfattare som är mest känd för sina mer än 30 publicerade barnromaner. Hon är världens 18: e mest översatta författare, med cirka 165 miljoner sålda volymer globalt.

Bianca Ingrosso: Hon var en före detta tävlande i reality-tv-showen Let’s Dance 2016, där hon slutade tvåa efter Elisa Lindstrom i finalen. David Hellenius och Jessica Almenas presenterade tidigare den elfte säsongen av den svenska kändisshowen, som sändes på TV4.

Bianca Ingrosso
Bianca Ingrosso

Hon var en av talangdomarna i den svenska utgåvan av Got Talent-serien 2018, när sångare, dansare, komiker, variationshandlingar och andra artister tävlade. Spelarna kämpade för en miljon kronor i prispengar.

I den svenska realityprogrammet “Wahlgrens värld” dök Ingrosso också in i nämnda program, som följde hennes familjs dagliga liv med andra familjemedlemmar. Den ovannämnda serien spelades mestadels in i deras Lidingo-hem och har visats i sju säsonger på Kanal 5 sedan dess första avsnitt 2016.

Bianca Ingrosso
Bianca Ingrosso

Bianca Ingrosso: I samarbete med svenska kändis Alice Stenlöf lanserade de podcasten Alice och Bianca – Om du har sagt A måste du tala B, som gick två år fram till augusti 2019. Bianca dök också upp på en utgåva av Sommar I P1, en av de mest populära programmen på svensk radio 2018, där hon diskuterade sitt personliga liv.

Ingrosso och hennes mamma Pernilla utsågs också till TV-personligheter på Kristallen 2018 för sin reality-tv-show. Det officiella tv-priset är gjort av kristallglas, som har en lång tradition inom svensk konst.

Bianca Ingrosso
Bianca Ingrosso

Bianca har sin egen blogg i många år, med början 2013, förutom sitt arbete inom konsten. Hon öppnade sina strider med ätstörningar och en mängd andra personliga upplevelser.

Bianca Ingrosso