Miriam Bryant Barn

Miriam Bryant Barn

Miriam Bryant Barn

Miriam Bryant Barn: Miriam Melanie Bryant är en finsk-svensk sångerska-låtskrivare som går under scennamnet Miriam Bryant. Född i den svenska staden Göteborg den 8 mars 1991.

Hennes brittiska fars musikaliska bakgrund och hennes finska mors melankoli uppmuntrade hennes intresse för musik. Elisa Bryant och Nicholas Bryant är hennes andra syskon.

Det finns inga specifika mätningar av Miriams längd och vikt, och onlinekällor är inte alltid tillförlitliga.

Miriam började skriva musik med sin barndomsvän Victor Rdström, en känd producent och låtskrivare, när hon var 20 år gammal.

Miriam Bryant Barn
Miriam Bryant Barn

Victor är bättre känd under sitt scennamn Neiked, och han är grundaren av Neiked Collective, ett kollektiv av kommande svenska artister, producenter, författare och sångare som skapar ett ljud som är lika delar mainstream och DIY.

Indie-skivbolaget har gjort uppträdanden på BBC Live Lounge och i skandinaviska diskussionsshower, vilket lyfter fram den unga producentens arbete okonventionellt.

Miriam Bryant Barn: Miriam släppte tre låtar i sin singeldebut, “Finders, Keepers”, i mars 2012 genom skivbolaget 100 låtar. Bloggare och musikwebbplatser över hela världen gillade skivan.

Miriam Bryant Barn
Miriam Bryant Barn

Efter det tecknade hon ett avtal med Warner Music i Sverige, en av de “stora tre” skivbolagen globalt och den tredje största efter Universal Music Group och Sony Music Entertainment.

Hon tecknade också med Interscope Records, en UMG-ägd musikalsk etikett i USA. Det skiljer sig från vissa skivbolag genom att det gör det möjligt för A & R-anställda att fatta beslut samtidigt som de ger konstnärer och producenter fullständig kreativ kontroll.

Miriam arbetade med den världsomspännande musikproducenten DJ Zedd på en remix av hennes populära melodi “Push Play”, med på ett av hans återutgivna album. Den rysk-tyska DJ, skivproducent och låtskrivare är mest känd för sina internationella smash-singlar “Stay the Night” och “Clarity”.

Miriam Bryant Barn
Miriam Bryant Barn
Miriam Bryant Barn
Miriam Bryant Barn

Bryant var en av åtta musiker som var med i den svenska kommersiella tv-kanalen TV4: s “So Much Better” -program 2015.

Det är en reality-tv-show där varje artist försöker sjunga sin egen version av en hitlåt av en annan artist. Varje konkurrent får ett avsnitt där alla deras låtar spelas av de andra musikerna.

Deltagarna kommer att tillbringa åtta dagar på ett hotell på ön Gotland och försöka anpassa låtarna. Det skapades av FTV Rights B.V., producerat i Nederländerna.

Hennes melodi “Black Car” blev en hit i sitt hemland Sverige och fick 2016 Grammy Award för Årets sång. År 2017 nominerades hon också till svenska Grammis för bästa Live Act.

Music Awards delas ut varje år i Sverige till musiker och låtskrivare. De grundades som en lokal version av Grammy Honors som delades ut i USA och är de äldsta svenska musikpriserna. Varje år i februari hålls prisutdelningen i Stockholm.

Miriam Bryant Barn
Miriam Bryant Barn

Miriam Bryant Barn: År 2018 publicerade Clash en artikel om hennes album med titeln “Highly Intelligent and Completely Infectious” och The Line of Best Fit publicerade en artikel med titeln “Miriam Bryant is your next pop superhero.”

Hon spelade också på Roskilde Event 2018, en dansk musikfestival och en av Europas största, som hålls årligen i södra Roskilde. Det är en ideell organisation som ägnar sig åt främjande och marknadsföring av musik, kultur och mänsklighet.

År 2019 var Bryant värd för “Music Help” TV- och radioinsamlingssamling i Västerås tillsammans med Daniel Hallberg och Farah Abadi, den svenska motsvarigheten till den holländska Serious Request radio- och tv-kampanjen.

Miriam Bryant Barn
Miriam Bryant Barn

Det finns inga uppgifter om Miriam Bryant Barn och hennes kärleksliv, som om hon för närvarande är i ett romantiskt förhållande. Hon föredrar att hålla personuppgifter om sitt liv för sig själv.