felix pommes frites

Felix Pommes Frites

felix pommes frites
felix pommes frites

Visste du att du kan göra pommes frites i ugnen? Det är sant! Allt du behöver är lite tålamod och några enkla ingredienser. Och om du råkar ha en mandolin går det ännu snabbare. Hemligheten? Du måste först skära dina potatisar i mycket tunna rundor. På så sätt tar de inte upp för mycket plats och ugnsprocessen går mycket snabbare. Felix Pommes Frites: Dessa hemgjorda pommes frites är så krispiga på utsidan och läckert mjuka på insidan att ingen någonsin kommer att veta att de är hemgjorda! Här är vår steg-för-steg-guide för hur man gör ugnsbakade pommes frites:

Felix Pommes Frites: Vad är pommes frites?

felix pommes frites
felix pommes frites

Pommes frites är tunna potatisskivor som friteras tills de är krispiga och gyllenbruna. De äts ofta med salt eller sött pålägg eller med en dipp. Pommes frites serveras vanligtvis med snabbmatsrestauranger och cafeterior, men de är också populära hemma. Och de är så enkla att göra hemma att du också kan äta dem regelbundet. Det finns flera typer av potatis som vanligtvis används för att göra pommes frites. De inkluderar: – Russetpotatis: Det är den vanligaste potatisen som används för att göra pommes frites. Russetpotatis är fyllig och stärkelserik, så den har naturligt låg vattenhalt. De tenderar att vara på den täta sidan, så de blir inte lika fluffiga eller delikata som andra typer av potatis. Russetpotatis är inte skalad eller skalad. De skalas innan de skärs i skivor till chips eller pommes frites. Russetpotatis finns tillgänglig året runt, men är bäst under sommarmånaderna. De finns vanligtvis i livsmedelsbutiker under höst- och vintermånaderna. – Idahopotatis: Detta är en potatis som odlas specifikt för att göra pommes frites. Det är en potatis med låg stärkelsehalt som är extremt stärkelserik och har en mycket hög vattenhalt. Därför är Idaho-potatisen vanligtvis mycket finfördelad och håller inte lika bra när den används för att göra pommes frites. Idahopotatis finns tillgänglig året runt, men den är bäst under sommarmånaderna. Den finns vanligtvis i livsmedelsbutiker under höst- och vintermånaderna.

felix pommes frites

Felix Pommes Frites: Hur man gör ugnsbakade pommes frites

Nu när du vet vad pommes frites är kan vi börja! Först måste du skaffa potatis. Den bästa för att göra pommes frites är tunnskalig, gulfläckig potatis, till exempel fingerlingpotatis eller yukonpotatis. Därefter måste du skaffa rätt mängd potatis. En stor potatis kan ge ungefär 5-6 portioner pommes frites. Felix Pommes Frites: Alternativt kan du använda två bakplåtar om du vill göra en stor sats pommes frites. För att förbereda potatisen tvättar du den noggrant under kallt rinnande vatten. Skär sedan potatisen i mycket tunna skivor med hjälp av en stor sked eller en mandolin. Du kan antingen använda en mandolin av liten storlek eller en mandolin med en maskstorlek på 0,5 mm. Ju tunnare du skär potatisen, desto krispigare blir pommes fritesen. Du vill inte att skivorna ska vara för tunna, annars kommer dina pommes frites inte att brynas ordentligt på grund av den intensiva exponeringen för den höga värmen i ugnen. När potatisen är skivad lägger du den på en stor tallrik eller skål. Använd sedan en ren kökshandduk och gnugga försiktigt potatisen för att få bort överflödig fukt från potatisen. Detta kommer att bidra till att chipsen gräddas jämnt och blir knapriga på ett fint sätt.

felix pommes frites
felix pommes frites

Tips för att lyckas

felix pommes frites
felix pommes frites

– Använd rätt potatis. Se till att potatisen du använder är tunnskalig och gulfläckig. Du vill inte använda röd potatis, som är full av fukt och inte ger bra pommes frites. – Använd en mandolin. En mandolin är ett köksredskap som har ett vasst blad och ett skydd som förhindrar att du skadas av bladet. Den är perfekt för att skära potatis i extremt tunna skivor. Du kan hitta mandoliner i de flesta livsmedelsbutiker och ibland säljer till och med livsmedelskedjor som Walmart och Target dem numera. – Torka potatisen helt och hållet. Uttorkad eller för lite fuktad potatis är en vanlig syndare när det gäller att göra dåliga pommes frites. Se därför till att potatisen är helt torr innan du börjar skära upp den. Detta kan du göra genom att använda en kökshandduk för att försiktigt torka potatisen tills den är så torr att den inte ångar när du sätter in den i ugnen. – Använd en ugn med hög värme. Du vill använda en ugn med hög värme så att potatisen kan brynas och bli krispig snabbt. Den bästa ugnen för att göra pommes frites är en gasugn eller en varmluftsugn.

felix pommes frites
felix pommes frites

Slutord: Är ugnsbakade pommes frites värda besväret?

Felix Pommes Frites: Pommes frites äts ofta som ett tillbehör. Men de är också en populär förrätt. Och de är så läckra att du kanske blir sugen på dem även när de inte finns på menyn. Det är då du vet att de är riktigt goda! Det är värt att göra hemgjorda pommes frites eftersom de är så enkla att göra och du behöver inte offra kvalitet för bekvämlighet. Du kan göra pommes frites hemma som kommer nära smaken och kvaliteten på pommes frites från en restaurang. De är så goda att du inte ens kommer att märka att de är hemlagade! Dessutom är pommes frites ett utmärkt mellanmål för fester och sammankomster. De är lätta att göra, de är ganska billiga, de är utsökta och de är perfekta för att mätta ett stort antal personer. Så oavsett om du letar efter ett hälsosamt mellanmål eller en förrätt till en fest är pommes frites ett utmärkt alternativ.

Related posts: