björn ulvaeus förmögenhet

Björn Ulvaeus Förmögenhet

Sångaren, låtskrivaren och producenten Björn Ulvaeus har en nettoförmögenhet på 125 miljoner dollar. Han är mest känd som medsångare och sångare i 80-talets supergrupp ABBA. Gruppen bildades 1972 och bestod av Ulvaeus på keyboard och sång, Agnetha Fältskog på sång, Benny Andersson på gitarr och Anni-Frid Lyngstad på sång. ABBA står för Agnetha, Björn & Benny. Björn Ulvaeus Förmögenhet: Tillsammans sålde de mer än 380 miljoner skivor, vilket gör dem till en av världens mest framgångsrika skivaktsgrupper någonsin. Även om han är mest känd som ABBA:s frontman är Ulvaeus också den främste låtskrivaren och medproducenten för bandet. Han skrev eller var med och skrev nästan alla gruppens låtar från 1978 till 1997, inklusive deras största hits som “SOS”, “Dancing Queen” och “Mamma Mia”. Trots sina enorma framgångar i musikbranschen som kompositör, låtskrivare och producent har Ulvaeus hållit sitt privatliv privat så mycket som möjligt med endast några få nära vänner under sin vinge.

björn ulvaeus förmögenhet
björn ulvaeus förmögenhet

Björn Ulvaeus Förmögenhet: Hur mycket pengar har Björn?

Liksom många framgångsrika låtskrivare och kompositörer föddes Björn Ulvaeus inte med en silversked i munnen. Han föddes den 9 mars 1952 i Stockholm, Sverige. Han växte upp i Boden, som är en liten stad strax utanför Stockholm. Ulvaeus pappa lämnade honom när han var fyra år gammal och hans mamma arbetade mycket för att försörja familjen. Detta gjorde att Björn ofta var ensam under sin barndom. Ulvaeus har en nettoförmögenhet på 300 miljoner dollar.

Björn Ulvaeus Tidigare Karriär

björn ulvaeus förmögenhet
björn ulvaeus förmögenhet

I början av 1970-talet gick han med i bandet Arvingarna, men detta band släppte bara ett album innan de slutade. Hootenanny Singers och Arvingarna var två av de många rockband som Björn var en del av innan han bildade ABBA. Han tillbringade ofta tid ensam med att spela sin pianomusik. Så småningom upptäcktes han av den kända svenska popgruppen “The Hep Stars” och han blev tillfrågad om han ville vara med i gruppen. Bandet blev en stor framgång och hade många hitlåtar, till exempel “The Lord’s Prayer”. Efter Hep Stars blev Ulvaeus ombedd att gå med i en mycket framgångsrik popgrupp som hette “The Hoot Owls”.Innan han var sångare i ABBA var Björn Ulvaeus involverad i flera andra projekt. Hans första band hette The Hoot Owls, som släppte en singel kallad “I’ll Be Seeing You” 1967. Låten gjorde inget större intryck på musiklistorna och glömdes till slut bort.

Uppgång till berömmelse med ABBA

björn ulvaeus förmögenhet
björn ulvaeus förmögenhet

År 1975 bestämde sig Ulvaeus och hans kompisar i The Hootenanny Singers för att splittra. Han blev då ombedd att gå med i en annan grupp som hette “Bjorn & Benny”. Benny Andersson var redan medlem i gruppen och han bad Ulvaeus att gå med i gruppen tillsammans med sin flickvän Agnetha Fältskog. Denna grupp blev ännu en stor framgång och hade flera hitlåtar, bland annat “Fernando” och “Masquerade”. De var först signerade till Polar Music, men efter att deras album “Arrival” från 1979 släpptes blev de signerade till PolyGram, där de släppte sitt nästa album “The Singles”. De hade några stora hitsinglar, som “Chiquitita”, “When I Walk Out Open the Door”, “Does Your Mother Know” och “Mamma Mia”. ABBA splittrades 1982, men de återförenades 1990 och släppte ett sista album som hette “ABBA The Museum” 2016.

Efter ABBA: Efter ABBA: Karriärer inom musik och affärsverksamhet

Efter upplösningen av ABBA kunde Ulvaeus ägna sig åt sin karriär som låtskrivare och kompositör mer fritt. Redan före ABBA skrev han låtar för andra artister, inklusive musikaler, till exempel musikalen “Songs For Young People”. Han komponerade också musik till tv-program, som den svenska versionen av “Match Game” som heter “Is Match Game”. Under åren efter ABBA har han skapat flera framgångsrika och välkända företag, till exempel uttrycket “Hope for Sverige” för Svenska Röda Korset och skivorna Björn & Benny. Björn Ulvaeus Förmögenhet: Han har också skapat flera ideella organisationer, till exempel Björn & Benny Foundation, som har flera projekt, till exempel Björn & Benny Symphonic Orchestra.

björn ulvaeus förmögenhet
björn ulvaeus förmögenhet

 

Björn Ulvaeus privatliv

Ulvaeus är känd för att vara en mycket privat person. Liksom de flesta kändisar har han varit romantiskt kopplad till flera högprofilerade kvinnor genom åren. Medan han fortfarande var gift med sin första fru var han romantiskt kopplad till den svenska skådespelerskan och dansaren Mia Fadine. I början av 1980-talet var han också romantiskt kopplad till den österrikiska modellen och skådespelerskan Claudia Schiffer under en kort tid. På 1990-talet började Ulvaeus dejta den svenska modellen och skådespelerskan Jenny Berggren, och de var tillsammans tills han gifte om sig med Nerina Wessmann 2002.

Björn Ulvaeus Förmögenhet: Viktigaste nyheter

björn ulvaeus förmögenhet

– Björn har meddelat att han drar sig tillbaka från turnéer och säger att hans röst är på väg att försämras. – I en överraskande utveckling återförenades Björn och Benny för att uppträda tillsammans i Eurovision Song Contest. Duon framförde sin hit “The Name of the Game” under finalen av tävlingen.

björn ulvaeus förmögenhet
björn ulvaeus förmögenhet

Slutsats

Björn Ulvaeus Förmögenhet: har varit en mycket framgångsrik musikkompositör och sångare. Han samarbetade med Benny Andersson och Fridrik Lyngstad i gruppen “Bjorn & Benny” innan han bildade ABBA. Denna grupp hade flera hitlåtar och album, bland annat “The Name of the Game”. Efter ABBA fortsatte Björn att skapa flera framgångsrika företag som han fortfarande driver idag. Han har också en stiftelse som stöder flera projekt, som Björn & Benny Orchestra.