Peter Nygård Barn

Peter Nygård Barn

Peter Nygård Barn

Peter Nygård Barn: Nygård International grundades av Peter J. Nygård, en finsk-kanadensisk modeaffär. Den 24 juli 1941 föddes han i Helsingfors, Finland, till föräldrar som flyttade till Deloraine, Manitoba, Kanada 1952.

Nygård International var en av Kanadas största tillverkare av damkläder. NygårdFashions, Nygård Slims, Bianca Nygård, ADX, TanJay, Alia och Allison Daley är bara några av de klädmärken de skapade.

Det började som ett märke för sportkläder 1967, innan det expanderade globalt 1978 i USA och 1987 i Toronto, när Peter grundade företagets internationella försäljnings- och marknadsföringsteam.

Peter Nygård Barn
Peter Nygård Barn

FBI och NYPD: s huvudkontor i New York sökte den 25 februari 2020 i samband med anklagelser om sexhandel mot Peter Nygård. Som ett resultat avgick han från företaget.

När Peter arresterades nästa månad ansökte företaget om kapitel 15 konkurs i New York och domaren placerade företagets varumärken under ersättning. Den 30 april 2020 godkände en kanadensisk domare försäljning och avveckling av en del av affärsimperiet av ett revisionsföretag.

USA: s konkurskod har en del som heter kapitel 15 som handlar om jurisdiktion. En företrädare för ett företags konkursförfarande utanför USA kan få tillträde till de amerikanska domstolarna enligt kapitel 15.

Peter Nygård Barn
Peter Nygård Barn

Den föreskriver samarbete mellan amerikanska domstolar och utländska domstolar och andra utländska myndigheter som är involverade i gränsöverskridande insolvensförfaranden.

Peter Nygård Barn: Året är 2019, och den bahamiska polisen undersöker sex våldtäktsanklagor mot Nygård. Alla de påstådda offren var under sexton år.

Efter att ha anklagats för sexuella övergrepp stod han inför två olika rättegångar.

Tio kvinnor väckte en grupptalan mot Nygård i New York den 13 februari 2020 och sa att han våldtog dem i sitt hem i Bahamas. Han anklagades också för att ha drivit en sexhandel, enligt myndigheterna.

Peter Nygård Barn
Peter Nygård Barn

Totalt åtta av de anklagade offren var minderåriga. 36 nya kvinnor gick med i en sexuella överklagande stämningsansökan som inlämnades i februari 2020 den 22 april 2020.

Två av Nygårds pojkar stämde honom den 17 augusti 2020 och hävdade att han riktade en känd sexarbetare som påstod sig vara “hans flickvän” att våldta dem. Suelyn Medeiros, en Instagram-modell, och Warren & Baram Management LLC var misstänkta medsammandragare i Peter Nygårds påstådda sexhandel i två olika rättegångar den 15 december 2020.

Nygård fängslades i Winnipeg den 15 december 2020 och utlämnades till USA för att anklagas för anklagelser om sexhandel. Nygård nekades borgen den 5 februari 2021 och står inför utlämning till USA för andra gången den 26 mars 2021.

Peter Nygård Barn
Peter Nygård Barn

Den 17 december 2020, två dagar efter Nygårds arrestering, meddelades att Discovery + skulle sända Unseemly: The Investigation of Peter Nygård, en dokumentärserie om hans liv. Intervjuer med journalister, advokater, familjemedlemmar och tidigare anställda presenterades i dokumentären, som hade premiär i februari 2021.

Peter Nygård Barn: Det första avsnittet av CBC Podcasts “Evil by Design”, som behandlar påståendena mot Nygård, släpptes den 25 januari 2021. Intervjuer med påstådda offer ingår i podcasten.

Peter har anklagats för lönestöld, skatteflykt, sexuella trakasserier, sexhandel, mordplanering och våldtäkt.

Peter Nygård Barn
Peter Nygård Barn

Han fick en drottning Elizabeth II Diamond Jubilee Medal, en minnesmedalj som utfärdades 2012 för att hedra Elizabeth II: s trettioårsjubileum från Commonwealth-riket innan han anklagades för många anklagelser.

År 2002 installerade Nygårds hemstad Deloraine, Manitoba, en minnesplatta och kallade den en park. Efter att Nygård arresterades i maj 2020 döptes parken om till Prairie Sentinels Park.

Det är en offentlig park i Deloraine, Manitoba, som ligger i hjärtat av staden. Parken är planterad med en tegelväggsfasad, asfalterade gångvägar och en minnesplatta som hedrar Peter Nygårds ekonomiska bidrag till staden, och den är värd mer än 200 flaggor från hela världen.

Peter Nygård Barn
Peter Nygård Barn
Peter Nygård Barn
Peter Nygård Barn

Peter Nygård Barn: Det finns elva kvinnor i hans liv, och Peter Nygård Barn var åtta Bianca, Kai Zen Bickle, Jessar, Scarlet, Xar, Mika, Alia och Trey var hans barns namn.

Hans nettovärde var 900 miljoner dollar från och med 2020, och han har donerat till olika välgörenhetsorganisationer, inklusive Canadian Breast Cancer Foundation. Den filantropiska organisationen samlade in pengar för att stödja forskning, utbildning, diagnos och behandling av bröstcancer.

Han har en lång historia av att stödja amatörsporter i Bahamas. Han var huvudsponsor för Bahamas amatörboxningfederationslag vid Continental Elite Boxing Championships-inbjudan endast i Quito, Ecuador, i juni 2010.