Kajsa Bergqvist Barn

Kajsa Bergqvist Barn

Kajsa Bergqvist Barn: Tidigare svensk höghoppare-idrottsman Kajsa Margareta Bergqvist Höghoppet är ett banhändelse där idrottare måste hoppa utan hjälp över en horisontell stapel och sätta vissa höjder utan att den rör sig. En stapel är placerad mellan två standarder med en kraschmatta för landning i sitt moderna, mest praktiserade format.

Kajsa Bergqvist Barn
Kajsa Bergqvist Barn

Idrottare i den nuvarande perioden rusar mot baren och hoppar huvudet först med ryggen till baren med Fosbury Flop-hoppmetoden. Konkurrenter har infört gradvis effektiva strategier för att få den nuvarande formen från antiken.

Hon fick en bronsmedalj vid de olympiska spelen, en guld- och två bronsmedaljer vid världsmästerskapen i friidrott och en guld- och en bronsmedalj vid Europeiska friidrottstävlingen.

Hennes 2,08 m inomhusrekord, som sattes under tävlingen High Jump with Music 2006, är världens inomhusrekord. High Jump with Music är en årlig inomhushoppstävling som genomförs i Berlin, Tyskland. Det härstammar 1977 som en turnering bland mest östtyska idrottare.

Kajsa Bergqvist Barn
Kajsa Bergqvist Barn

Kajsa Bergqvist Barn: Hon är 1,75 meter lång och väger ungefär 59 kg. Född den 12 oktober 1976 i Sollentuna kommun, Stockholm. Hon blev först intresserad av sport när hon var sex år gammal. Hon försökte olika spel, inklusive fotboll, volleyboll, badminton, simning och längdskidåkning, men ingen av dem kunde hålla hennes uppmärksamhet.

Bergqvist fortsatte att träna i olika sporter tills hon var 15, då hennes lag, Turebergs FK, anställde en ny tränare, Bengt Jönsson. Strax efter hans ankomst beslutade han och Bergqvist att fokusera på det evenemang där hon utmärkt sig, höjdhopp.

Hon studerade reklam vid Southern Methodist University i Dallas, Texas, från 1995 till 1999. 1997 vann hon NCAA-titeln med en 1,93-rensning i vått tillstånd vid Indiana University över Amy Acuff från UCLA och snappade sin tvååriga vinnande rad.

Kajsa Bergqvist Barn

Med en höjd av 1,90 i Boise vann hon NCAA-mötet igen 1999. Hon band Acuff för högskolans utomhusrekord på 1,95 meter 1999. (6-6). Eftersom hon satte den i en internationell tävling efter NCAA-mötet förbises ibland rekordet.

Bergqvists förhållande med sin tränare, Bengt Jönsson, slutade 2004 på grund av bristande förbättring och långa reseavstånd.

Kajsa Bergqvist Barn
Kajsa Bergqvist Barn

Kajsa Bergqvist Barn: Bergqvist slet sin achilles sena under en tävling i Bastad den 18 juli 2004. Hon tvingades dra sig från sommar-OS 2004 i Aten på grund av en skada, men hon återhämtade sig i tid för världsmästerskapen 2005 i friidrott i Helsingfors.

Hon nippade Chaunté Howard till guldmedaljen med en enastående springhopp. Hennes triumf i Helsingfors gav henne Svenska Dagbladet guldmedalj samma år.

Svenska Dagbladets guldmedalj är ett årligt pris “för årets mest framstående svenska idrottsprestation.” Sedan 1925 har den givits av en jury under ledning av den svenska morgontidningen Svenska Dagbladet.

Kajsa Bergqvist Barn
Kajsa Bergqvist Barn

Medaljen kan ges till en enskild idrottsman eller ett lag, enligt dess stadgar, i november eller december. En person kan bara ta emot medaljen två gånger, och för att få en andra medalj måste idrottaren “betraktas som en egen klass.”

Hon var världens främsta kvinnliga höghoppare 2006. Hon kunde dock inte vinna EM i Göteborg framför sin hemmapublik, utan att behöva nöja sig med en bronsmedalj.

Kajsa Bergqvist Barn
Kajsa Bergqvist Barn

Bergqvist avböjde att delta i Europeiska mästerskapet inom friidrott 2007, och föredrog att fokusera på att försvara sin världstitel utomhus. Hon hade inte haft en bra start på inomhussäsongen, och hon var inte nära den form som hade sett henne upprätta världsrekord året innan. Det gick inte för henne eftersom hon slutade sjunde i Osaka.

På nyårsafton 2007 gifte sig Bergqvist med regissören Men’s Herngren. Han är en välkänd svensk skådespelare och filmskapare. Han samarbetar på majoriteten av sina filmer med sin goda kompis Hannes Holm. Han är också Felix Herngrens äldre bror, en komisk skådespelare.

Kajsa Bergqvist Barn
Kajsa Bergqvist Barn

Kajsa Bergqvist Barn är tre med Månsbut efter fyra år tillsammans, och de meddelade sin skilsmässa i början av 2011. Efter några månader avslöjade Kajsa att hon träffade en kvinna och sa: “Så lesbisk som jag känner mig nu, så rak som jag kände när jag var med herrar. “

Men när jag är äldre och reflekterar över mitt liv kan man dra slutsatsen att jag är bisexuell. “Bergqvists personliga liv har varit föremål för rykten under en tid innan denna förklaring.

Hon förklarade sin pension från höjdhopp den 7 januari 2008. Även efter sin sabbatsår 2007 hade hon upptäckt att hennes liv hade gått in i “ett nytt kapitel” och att hon inte längre kände sig lika inspirerad att tävla.

Kajsa Bergqvist Barn
Kajsa Bergqvist Barn

Sedan sin pensionering har Kajsa varit ambassadör för UNICEF och FN: s barnfond. UNICEF, även känt som FN: s barnfond, är en FN-byrå som ansvarar för att leverera humanitärt och utvecklingsbistånd till barn världen över.

Hon är också en världs friidrott a World Athletics, ursprungligen känd som International Amateur Athletic Federation och International Association of Athletics Federations, är världens reglerande organ för friidrott, längdåkning, löpning, löpning, bergslöpning och ultralöpning.