faraos dotter i spex

Faraos Dotter I Spex

Faraos dotter dök först upp i Första Moseboken. Hon nämns i alla heliga böcker med olika namn. I alla religioner är hon Moses räddare.
I judendomen är hennes födelsenamn Alias, och hennes adopterade namn är Bithiah. Bithiah (Guds dotter) märktes först i filmen de tio budorden.
Faraos Dotter I Spex: Rabbinerna belönade henne detta namn i ljuset av denna vers: ”Moses var inte din son, men du kallade honom din son; du är inte min dotter, men jag kallar dig min dotter.” (Lev. Rabbah 1:3)

faraos dotter i spex
faraos dotter i spex

I kristendomen heter hon Merris eller Merrhoe.
I islam kallas hon för Asiya (Faraos hustru, inte Faraos dotter).
Mered var hennes man. Under lång tid led hon av infertilitet och dödfödsel. Hennes adoptivson “mossarna” var hennes enda barn.
Faraos Dotter I Spex: I alla historiska berättelser är hon känd som en snäll prinsessa. Hon garanterade säkerheten för hans adopterade son Mosses tänkte ut hans tidiga liv. Hon spelade en viktig roll för att befria de hebreiska slavarna i Egypten och deras resa till det utlovade landet.
Hennes tidigare religion var forntida egyptisk religion. Faraos Dotter I Spex: Men hon trotsade forntida egyptiska sedvänjor och idoldyrkan. Hon konverterade till Jahvismen. Hon konverterade inte bara till jahvismen utan bekände också öppet sin moderna tro. Hon spelade en viktig roll i det korrekta upprättandet av de tio budorden.