Renee Nyberg Längd

Renee Nyberg Längd

Renee Nyberg Längd

Renee Nyberg Längd: Eva Renée Agneta Nyberg är en känd svensk presentatör och journalist. Hon debuterade på TV4 i början av 1990-talet och har sedan dess mest jobbat med program på TV3. År 2014 återvände hon till TV4.

Renée Nyberg började arbeta för TV4 1992 efter att ha drivit en antikvitetsbutik på Södermalm i Stockholm. Hennes första programchefjobb där var i dateringsprogrammet Luck in Love.

Luck in Love var ett dataprogram och ett av TV4: s allra första TV-program. Det började sända den 15 februari 1991 och regisserades under flera säsonger av Adam Alsing och Agneta Sjödin innan Renee Nyberg tog över programmets ledning.

Renee Nyberg Längd
Renee Nyberg Längd

Berättarens röst tillhör Lasse Karlsson, en välkänd TV-personlighet. Programmet har varit stängt i många år men har haft många liknande efterträdare.

Programidén var att män tävlande konfronterade tre okända män med tre utländska kvinnor. Först skulle folket berätta lite om sig själva för att sedan svara på intima frågor. Slutligen skulle folket välja en av de tre dejtingkandidaterna. Om de båda var intresserade av varandra var de “lyckliga i kärlek” och vann ett romantiskt datum tillsammans.

Renee Nyberg Längd: Renée Nyberg tävlade i det allra första avsnittet av Prisoners at the Fort, som programmet visade 1990. Showen är en svensk version av den franska TV-serien Fort Boyard, och den bygger på två lag som tävlar om att delta i fortets skattkista för att samla så många guldmynt som möjligt inom en viss tid.

Renee Nyberg Längd
Renee Nyberg Längd

Då fortsatte Nyberg som presentatör på TV3 för flera program av olika karaktär. 2004 – 2012 var hon värd för Rosa Bandet-galan på TV3 – första året och Hans Wiklund, 2005–2011 tillsammans med Hasse Aro.

Hon ledde också lördagens underhållning Singalong och hans eget reportageprogram i 45 minuter. Hösten 2007 var hon värd för talkshowen Nyberg & Törnblom tillsammans med författaren och föreläsaren Mia Törnblom på TV3.

Presentatören fick stor uppmärksamhet efter sin intervju med den internationellt eftertraktade finansiären Joachim Posener där hon vann det svenska TV-priset Kristallen 2007. Det är ett årligt pris för tv-personligheter och tv-program i landet.

Renee Nyberg Längd
Renee Nyberg Längd

Det delades ut för första gången 2005 av Svenska TV-priset och motsvarar det prestigefyllda Emmy-priset. Det är ett amerikanskt pris som ges till vissa tv-produktioner.

Renee Nyberg Längd: 2010 ledde Renee det svenska komediprogrammet Blåsningen på TV3, där kända svenska kändisar utsätts för praktiska skämt eller konstiga situationer via vänner som så kallade ”mullvadar”.

Hon var också en av presentatörerna för UR: s dokumentärserie om tv-historia 2014, de program som förändrade tv. Det är en serie om tv-historia som skildrar enskilda program som har haft en avgörande inverkan på mediets utveckling.

Renee Nyberg Längd
Renee Nyberg Längd

Sedan 2015 leder Nyberg underhållningsprogrammet Renee’s Bridge på TV4, där hon bjuder in kändisar till en ö i Stockholms skärgård. Den sjätte säsongen hade precis premiär den 8 januari 2020, där hon också vann priset för bästa kvinnliga presentatör för året.

Renee Nyberg Längd: Renee har varit gift med David Hellenius sedan nyårsafton 2009. Nils David Hellenius är en känd svensk komiker, skådespelare och TV-presentatör.

Han har gjort flera tv-program tillsammans med Peter Magnusson. De spelade också med i de svenska långfilmerna som Summer with Goran 2009 och Once in Phuket 2012. Sedan 2010 leder han sin egen talkshow på TV4, Hellenius ‘Corner.

Renee Nyberg Längd
Renee Nyberg Längd

David är barnbarn till musikern Gunnar Svensson och har varit UNICEF-ambassadör sedan 2011. Organisationen kretsar kring kampen mot fattigdom, barns rätt till överlevnad och utveckling, skydd mot våld och övergrepp, utbildning, jämställdhet och många fler.

Paret har en son tillsammans som föddes 2006. Nyberg har redan två barn från sitt tidigare förhållande. När det gäller personliga detaljer i hennes liv finns det ingen information om Renee Nyberg Längd och vikt, och hon har varit mycket hemlighetsfull om detaljer om hennes fysiska utseende.

Renee Nyberg Längd
Renee Nyberg Längd