taj mahal stad

Taj Mahal Stad

Taj Mahal Stad: Vem skulle inte märka den vackra Taj Mahal i staden Agra? Men vänta tills du gräver djupare till de vackraste historiska bedrifterna på denna universellt värderade UNESCO -kulturarv. och du kommer att älska det mer! Låt oss lära känna allt om Taj Mahal i staden Agra.

taj mahal stad
taj mahal stad

Taj Mahal Stad: Taj Mahal som bokstavligen betyder: “Place of Crown” ligger vid Yamunafloden i Agra -distriktet i Uttar Pradesh, mitt i en stor Mughal -trädgård. Mughal kejsaren Shah Jahan (som styrde från 1628 till 1658) krediteras för skapandet av detta marmor mästerverk, som byggdes till minne av hans kärleksfulla fru,Arjumand Bano Begum, även känd som Mumtaz Mahal, som dog i AH 1040. (AD 1630).

Konstruktion:

taj mahal stad
taj mahal stad

“Bygg ett mausoleum i hennes minne som världen aldrig har sett förut”, sa hon till sin man som sin sista önskan. Som ett resultat,Kejsaren Shah Jahan påbörjade byggandet av detta sagoliknande underverk som började 1632 e.Kr. och tros ha blivit färdigt i sin helhet 1653 till en kostnad av ungefär 32 miljoner rupier, vilket skulle vara cirka 70 miljarder rupier (cirka 956 miljoner dollar) år 2020 20 000 hantverkare arbetade med projektet, som övervakades av en styrelse av arkitekter som leddes av Ustad Ahmad Lahauri, kejsarens hovarkitekt.

taj mahal stad
taj mahal stad

Det byggdes för att innehålla graven till hans favorithustru, Mumtaz Mahal, liksom Shah Jahans eget mausoleum. Mausoleet ligger i formella trädgårdar och omges på tre sidor av en krenelerad vägg. Det är en del av ett 17 hektar stort komplex som också innehåller en moské och ett pensionat.

Fascination:

taj mahal stad
taj mahal stad

År 1983 utsågs det till Unescos världsarvslista för att vara “Indiens pärla av muslimsk konst och ett av världens mest allmänt erkända mästerverk.” Många anser att det är det bästa exemplet på Mughal -arkitektur och en symbol för Indiens långa historia. Taj Mahal tar emot 7-8 miljoner turister varje år och utsågs till ett av världens 7 nya underverk 2007 fram till nu 2021

taj mahal stad
taj mahal stad

Taj Mahal Stad: Agra är en stad i den indiska delstaten Uttar Pradesh, som ligger vid Yamunafloden, cirka 210 kilometer söder om huvudstaden New Delhi och 335 kilometer väster om delstatens huvudstad Lucknow (lucknow ). Agra är den fjärde mest befolkade staden i Uttar Pradesh och den tjugotredje mest befolkade staden i Indien, med en befolkning på över 1,6 miljoner människor.

taj mahal stad
taj mahal stad

Petha, en berömd sötdelikatess, är välkänd i området. Tillsammans med Delhi och Jaipur är det en del av Golden Tourism Triangle. Visste du att denna underbara stad, full av historiska platser och antika skatter, är landets mest besökta destination? ja! Det besöks av miljontals turister varje år. Efter Delhi är Agra nu den enda staden i norra Indien med mer än tio femstjärniga hotell.

taj mahal stad
taj mahal stad

Taj Mahal Stad besök:

Taj Mahal saneras tre gånger om dagen. För att garantera Covid -säkerhetsåtgärder är endast 650 personer auktoriserade åt gången. Det är bara möjligt att boka över internet. Det finns inga biljettluckor på tomten. Endast fem biljetter kan köpas från en enda telefon. Masker krävs för alla gäster. Besökare uppmuntras att ta med egna vattenflaskor och handsprit. Besökare bör hålla ett socialt avstånd

Taj Mahal Stad: Agra, landet Taj Mahal, är en av världens mest besökta städer. Turister kommer från hela världen för att besöka denna attraktion, inte bara på grund av dess skönhet utan dess betydelse