grillat smör recept

Grillat Smör Recept

grillat smör recept
grillat smör recept

Grillat smör, även känt som foie gras eller ghee, är ett av de mest utsökta fetter du kan försöka göra hemma. Om du någonsin har provat den mer allmänt kända versionen av detta fett – foie gras – vet du hur fantastiskt det smakar. Att grilla smör är en enkel process som bara kräver några få ingredienser och förberedelsetid.Smör har många användningsområden i köket; det är utmärkt för att sautera, baka och till och med steka. Smör består huvudsakligen av fett och vatten. När du gör grillat smör kommer du att koncentrera dig på att bli av med vatteninnehållet och öka fettprocenten för att få en otroligt rik, smakrik olja med hög rökpunkt för matlagningsmetoder med hög värme som grillning eller stekning i stekpanna. Grillat Smör Recept: Med den här handledningen kommer du att kunna göra gott grillat smör hemma!

grillat smör recept
grillat smör recept

Grillat Smör Recept: Vad du behöver för att göra grillat smör

Först och främst behöver du smör. Det kan vara antingen saltat eller osaltat, beroende på vad du föredrar. Du behöver också en burk eller behållare. Du kan använda vilken typ av burk som helst, men det bästa valet är en burk som är gjord av glas. Du kan använda en behållare som är gjord av metall, men se till att den tål höga temperaturer eftersom smöret kommer att värmas upp ganska mycket. Du kanske också vill använda en träsked gjord av lövträ. Du kan använda vilket träslag som helst, men se till att det inte är behandlat med någon typ av kemikalier. En sked med långt handtag rekommenderas eftersom du kommer att värma upp smöret ganska mycket. Du behöver också en spishäll och ett öppet utrymme att arbeta på. Det rekommenderas att du har en utsugningsfläkt i köket när du gör detta fett eftersom det luktar ganska starkt.

grillat smör recept
grillat smör recept

Grillat Smör Recept: Hur man gör grillat smör (steg för steg)

Börja med att förvärma din spisplatta till 350°F/176°C. Lägg ditt smör i en burk eller behållare och ställ det på spisen i cirka 5-6 minuter. Detta kommer att smälta smöret och börja minska vattenhalten. Efter 5-6 minuter tar du bort behållaren från spisen och använder ett lock för att täcka burken. Detta kommer att fånga upp värmen och fortsätta att smälta och minska vattenhalten.

grillat smör recept

Efter ytterligare 5-6 minuter tar du bort locket och fortsätter att röra om smöret med en träsked tills du märker att vätskan har minskat till nästan ingenting. Smöret kommer att börja bubbla lite, så se till att använda en sked med långt handtag. Rör om tills smöret har en rostad doft och en brunaktig färg. Det rekommenderas att du fortsätter att röra i smöret i ytterligare 2-3 minuter för att få en rikare och djupare färg. Grillat Smör Recept: Du är nu redo att göra ditt alldeles egna grillade smör!

grillat smör recept
grillat smör recept

Resultatet: rikt, välsmakande och läckert grillat smör.

Grillat smör är en mycket rik och smakrik olja som är utmärkt för matlagningsmetoder med hög värme, som grillning och stekning i stekpanna. Det rekommenderas att du förvarar ditt grillade smör i kylskåpet för att förlänga hållbarheten. Grillat smör är utmärkt för att smaksätta kött och grönsaker. Det är ett utmärkt substitut för smör och olja vid grillning eller stekning i stekpanna. Det är också ett utmärkt substitut för olivolja när man gör en vinaigrette till sallader.

grillat smör recept
grillat smör recept

Grillat Smör Recept: Grillat smör är bäst för matlagningsmetoder med hög värme eftersom det har en hög rökpunkt. Det är ett utmärkt substitut för smör och olja vid grillning eller stekning. Grillat smör är också ett utmärkt substitut för olivolja när man gör en vinaigrette till sallader.