pernillas matresa recept

Pernillas Matresa Recept

Letar du efter ett recept som gör dina svenska vänner avundsjuka? Med den här kokboken kan du imponera på dina gäster med läckra rätter från Pernilla Mattssons hemland. Pernillas Matresa Recept: De här lättförståeliga recepten kommer att föra in smakerna från Sverige i ditt kök och introducera dig till mindre kända ingredienser som dijonsenap, lingonsylt och snaps (vi pratar med andra ord om sprit).Oavsett om du är en expertkock eller bara gillar att experimentera i köket kommer dessa insidertips om hur man lagar en svensk måltid säkert att komma till nytta. Gör dig redo för en smak av den skandinaviska kulturen!

pernillas matresa recept
pernillas matresa recept

Frukostrecept: börja dagen på rätt sätt

En svensk frukost gör dig på gott humör för resten av dagen. Den är mycket rejäl och passar perfekt för kallt väder.- Det finns ett par basvaror i ett svenskt kök. En av dem är Jarlsbergost. Du kan hitta den i vilken mataffär som helst eller till och med på nätet. Det är en mild och krämig ost som passar till nästan alla rätter.- En annan stapelvara är grädde. De flesta använder tjock grädde, men det är också vanligt att använda halv och halv. Båda fungerar bra i de här recepten.- Ytterligare en viktig sak att veta är att svenskar inte äter bacon. Oftast använder de skinka eller annat rökt fläskkött.

pernillas matresa recept
pernillas matresa recept

Lunchrecept: njuta av varma rätter till lunch

Pernillas Matresa Recept: Det finns två populära rätter som du kan göra till lunch i Sverige, men de passar även utmärkt till middag. Svenska köttbullar är nog den maträtt som de flesta tänker på när de hör svensk mat.- Det finns även svensk köttfärslimpa som är ett annat bra alternativ. Den är vanligtvis gjord på malet fläsk och nötkött, med några grönsaker tillsatta.- Båda rätterna serveras med potatismos och lingonsylt.

Middagsrecept: avsluta dagen med en godbit

pernillas matresa recept
pernillas matresa recept

Nästan alla svenskar har ett sötsug någonstans i familjen. Dessertrecepten i den här kokboken kommer garanterat att bli en hit bland gästerna.- Du kan till exempel göra svenska pannkakor som efterrätt. De har en söt eller salt fyllning och serveras bäst med en frukttoppning.- För en sötare godbit kan du göra svensk rispudding. Det är en krämig och fyllig efterrätt som kommer att tillfredsställa ditt sötsug.

Pernillas Matresa Recept: Bonus! Snaps och Smorrebrod recept

– Whisky är den vanligaste alkoholen som används för att göra snaps. Den är mycket lätt att göra och ett bra komplement till alla middagssällskap.- Du behöver några få ingredienser: vatten, råg eller korn, russin och enbär.

pernillas matresa recept

Mängden som behövs varierar beroende på hur mycket du vill göra.- Nästa recept är svenskt rågbröd som passar utmärkt som förrätt eller som en del av en måltid. Det är lätt att göra och kallas också för “fattigmansbrödet” eftersom det användes av fattiga människor före 1900-talet. Det är ett perfekt recept att använda när du har överbliven råg eller korn från att ha gjort snaps.

pernillas matresa recept
pernillas matresa recept

Pernillas Matresa Recept: Slutsats

Pernillas Matresa Recept: Den här kokboken kommer att introducera dig till det svenska köket och den skandinaviska kulturen. Den erbjuder läckra recept för frukost, lunch och middag, tillsammans med några söta godbitar till efterrätt. De här recepten kommer att bli en succé för dina nära och kära, så gör dig redo att njuta av en svensk måltid.