Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic: Idrott är de mest populära fysiska aktiviteterna som alla tycker om att göra eftersom de är både trevliga och fördelaktiga för människors hälsa.

En av de mest kända sporterna är fotboll. Fotboll är en lagsport där spelare slår eller sparkar bollen för att göra ett mål.

Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic

Det finns många utmärkta och inflytelserika fotbollsspelare i världen, och Zlatan Ibrahimovi är en av dem.

Zlatan Ibrahimovic: Zlatan Ibrahimovi, född 3 oktober 1981, är en svensk professionell fotbollsspelare som för närvarande spelar som anfallare för Serie A -klubben AC Milan och det svenska landslaget.

Zlatan Ibrahimovic

Han är kraftfullt känd som en av de största strejkerna genom tiderna. Ibrahimovi är en av världens mest dekorerade aktiva fotbollsspelare, som har vunnit 31 troféer i sin karriär.

Han har över 570 mål i sin karriär, inklusive över 500 klubbmål, och har gjort mål under vart och ett av de senaste fyra decennierna.

Han föddes av en muslimsk bosniakisk far, efik Ibrahimovi, och en katolsk kroatisk mor, Jurka Gravi. Ibrahimovi började spela fotboll när han var sex år gammal, efter att ha fått ett par fotbollsskor.

Zlatan Ibrahimovic

Han spelade för FBK Balkan, en Malmö -klubb som grundades av jugoslaviska immigranter, Malmö BI, och kortfattat, BK Flagg.

Ibrahimovi talar fem språk flytande: svenska, bosniska, engelska, spanska och italienska. Han hävdar att han är uppväxt som katolik.

Zlatan Ibrahimovic: Under en 20-årig internationell karriär är Ibrahimovi en av elva spelare som har gjort 100 eller fler matcher för det svenska landslaget.

Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic

Med 62 mål är han landets ledande målskytt genom tiderna. Han representerade Sverige vid fotbolls -VM 2002 och 2006, samt UEFA -EM 2004, 2008, 2012 och 2016.

Han har vunnit årets svenska spelare, Guldbollen (Guldbollen), ett rekord 12 gånger, inklusive 10 gånger i rad från 2007 till 2016.

Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic

Ibrahimovi beskrivs av ESPN som “bra i luften, snabb, lång, stark och smidig; han spelar bra med ryggen mot målet och stoltserar med några av de bästa avslutningarna, visionen, passningen och bollkontrollen i spelet.”

Zlatan Ibrahimovic: Ibrahimovis 35-yards sparkmål mot England 2013 vann FIFA Puskás Award och anses allmänt vara ett av de bästa målen genom tiderna.

Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic

I maj 2003 var namnet “Zlatan” varumärkesmärkt på Patent- och registreringsverket för att “troligen uppfattas som Zlatan Ibrahimovic”, vilket innebär att han har ensamrätt på namnet på vissa produkter som sportartiklar, kläder och skor .

Ibrahimovi har kontrakt med Nike och har dykt upp i deras tv -annonser. Superstjärnan lanserade sitt eget sportklädmärke A-Z, som står för Amateur Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic: Den 39 år gamla fenomenala fotbollsspelaren är gift med Selena Heger och har två söner, Vincent och Maximilian Ibrahimovi.

Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic: Ibrahimovi har mött många kontroverser och motgångar, men han har förblivit fokuserad på sitt mål.

Framgång möjliggörs av någon som är passionerad och engagerad i sitt arbete, och Zlatan Ibrahimovi är utan tvekan ett exempel på detta. Han är verkligen legendarisk!