patrik järbyn familj

Patrik Järbyn Familj

patrik järbyn familj
patrik järbyn familj

I den alpina skidåkningens värld är familjerna ofta utspridda över olika kontinenter och kan inte se varandra tävla. Patrik Järbyn Familj: Noah Hoffmans far var professionell basebollspelare. Bode Millers mamma var också en professionell idrottare: hon spelade basketboll i Dartmouth.

patrik järbyn familj

Mikaela Shiffrins mamma är en före detta professionell tennisspelare, medan hennes pappa spelade professionell hockey.Alain Baxters bror, Martin, är också en alpin skidåkare som tävlade för Storbritannien i de olympiska vinterspelen 2006 och de olympiska vinterspelen 2010 samt i andra världscuptävlingar.Familjen Järbyn från Sverige har det ännu mer komplicerat: Både Patrik och hans fru Randi är alpina skidåkare, deras son Erik tävlar också på världscupnivå tillsammans med dem.

Randi och Patrik: en berättelse om kärlek och alpin skidåkning

patrik järbyn familj
patrik järbyn familj

Randi Almås-Järvinen och Patrik Järbyn har blivit ett legendariskt alpint skidpar i skidvärlden. De har varit ett par sedan de var 16 år och träffades första gången på tävlingar. De började dejta när de var kadetter på militärhögskolan. Randi och Patrik har varit en del av varandras liv i nästan 30 år och nu tävlar de tillsammans med sin son Erik i världscupen. Patrik Järbyn Familj: Det är en ganska speciell familj som nu representerar det svenska laget: föräldrarna är 36 och 37 år gamla, sonen är 15 år. Det är nästan som en återblick till tiden vid OS i Grenoble 1968, då det svenska alpina skidlandslaget också leddes av ett gift par, Tore Skoglund och hans fru Siv.

Patrik Järbyn Familj: Erik Järbyn

patrik järbyn familj
patrik järbyn familj

Erik Järbyn är son till Patrik och Randi. Han är en lovande alpin skidåkare med stor potential. Han vann sitt första världscuplopp i februari i St Moritz i Schweiz. Han har redan vunnit några världscuptävlingar, men vinsten i St. Moritz var hans största seger hittills. Han har redan flera olympiska medaljer i bagaget, precis som sin mor och far före honom. Han har också vunnit flera medaljer vid världsmästerskapen och förväntas vara en av huvudfavoriterna i vinter-OS 2022.Det faktum att båda hans föräldrar är alpina skidåkare har gjort att Erik har varit med i den alpina skidvärlden från en ung ålder. Det var i denna miljö som han utvecklade sin kärlek till sporten.

Patrik Järbyn Familj: Lukas Järbyn

patrik järbyn familj
patrik järbyn familj

Lukas Järbyn är yngre bror till Erik och son till Patrik och Randi. Han är en annan lovande alpin skidåkare som redan har vunnit några världscuptävlingar i sin unga karriär. Han tävlar i samma kategori som sin bror och kommer förmodligen också att vinna en medalj vid vinter-OS 2022 tillsammans med sin bror.Andra medlemmar i familjen Järbyn har också tävlat i alpin skidåkning. Deras far, Gudmund Järbyn, var en alpin skidåkare som tävlade i världscupen i slutet av 70-talet.

Slutsats

patrik järbyn familj
patrik järbyn familj

Patrik Järbyn Familj: Familjen Järbyn är ett klassiskt exempel på hur en familj kan spridas över olika alpina skidsporter. Patrik och Randi har tävlat i världscupen i många år, och nu följer även deras son Erik i deras fotspår. Familjen Järbyn har varit en del av den alpina skidåkningen i årtionden och kommer förmodligen att förbli en viktig del av sporten under de kommande åren.