En Vintersaga Författare

En Vintersaga Författare

En Vintersaga Författare: Vintern är på väg och den här berättelsen har fångat många hjärtan på grund av dess unika intrig och plot twist. Vem skrev det? Den mest kända genom tiderna, William Shakespeare!

En Vintersaga Författare: Handlingen

en vintersaga författare
en vintersaga författare

Att vara en tragikomiker är En Vintersaga en kombination av trolldom, erotik och hemsk död. En Vintersaga äger rum under den elizabethanska eran. Från förräderi och krossade hjärtan till romantik och inlösen tar berättelsen dig ner i en berg -och -dalbana av känslor. Dramat börjar med förtryckande handlingar från en svartsjuk monark, vars irrationella misstankar leder till hans egen familjs bortgång. Pjäsens andra hälft utspelar sig 16 år senare, när den färgglada berättelsen tar en mer avslappnad ton och avslutas med sång och dans.

en vintersaga författare

En Vintersaga Författare: Sammanfattning

Kung av Böhmen Polixenes välkomnar sin kompis kung av Sicilien Leontes. Polixenes vill gå hem, men Leontes uppmanar honom att stanna lite längre. Leontes skickar Hermione, hans gravida fru, att övertyga Polixenes. När Hermione lyckas så enkelt misstänker Leontes att hon har varit otrogen och det framtida barnet är ett oäkta barn. Leontes skickade adelsmannen Camillo för att förgifta Polixenes, men Camillo varnar honom istället och Polixenes återvänder till Böhmen. Leonte är arg och Hermione sitter fängslad där hon föder en dotter. Leontes söker bekräftelse på Hermione’s skuld från det delfiska oraklet. Leontes motstår orakels varning om att hon är oskyldig.

en vintersaga författare
en vintersaga författare

Innan den aristokratiska Antigonus förtärs av en björn döljer herdens dotter i Böhmen. Hermione hängivna vän Paulina, Antigonus hustru, döljer henne också och hävdar att hon är död. När Leontes son Mamillus dör, ångrar han sig och tror att det är Apollos vedergällning. Han tar beslutet att sörja resten av sitt liv. Perdita är namnet av herden till sin dotter. 16 år har gått. Prins Florizel, Polixenes son, träffar Perdita och blir kär i henne.

en vintersaga författare
en vintersaga författare

Nu är det Polixenes som blir upprörd och hotar att tortera herden och Perdita. Florizel och Perdita flyr till Sicilien, där Florizel poserar som en diplomatisk representant.
Sonen avslöjas när Polixenes pappa anländer till Sicilien. Gruppen går till Paulinas firande, där ett Hermione -monument kommer att presenteras. Statyn kommer till liv framför Leontes chockade och glada ögon, och Florizel och Perdita gifter sig.

En Vintersaga Författare: Allt om författaren

en vintersaga författare
en vintersaga författare

William Shakespeare [1564–1616], den största dramatikern genom tiderna, föddes i Stratford-upon-Avon, Warwickshire, England. Hamlet, Romeo och Julia, Macbeth, Othello och King Lear är bland hans verk.

Shakespeare var inte bara en engelsk dramatiker utan en poet och skådespelare som i stor utsträckning anses vara den största författaren på engelska språket och den finaste dramatiker i världen. Han är känd som “Bard of Avon” och Englands nationalpoet (eller helt enkelt “The Bard”).

en vintersaga författare
en vintersaga författare

Hans befintliga skrifter innehåller 39 pjäser, 154 sonnetter, tre långa berättande dikter och några fler verser, varav några är omstridda om författarskap. Hans pjäser har framförts mer än någon annan dramatiker och har översatts till alla större levande språk. De forskas och tolkas fortfarande.

En Vintersaga Författare: Faktum är att i alla delar av världen resonerar namnet William Shakespeare!

Related posts: